Ћир   Lat   Eng

Оцена корисника:  2 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Жири чине представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства привреде, Привредне коморе Србије и истакнути стручњаци у бројним областима, који ће на основу свог искуства и знања оценити пријављене компаније.

 

Овогодишњи жири чине:

 

Marko Čadež

Марко Чадеж
председник Привредне коморе Србије – председник Жирија

Марко Чадеж је председник Привредне коморе Србије (ПКС) и члан  Борда директора Еврокомора (EUROCHAMBRES) из реда земаља ван ЕУ. На функцију председника ПКС изабран је у децембру 2014, са места потпредседника задуженог за модернизацију коморског система и директора представништава Коморе у Немачкој и Аустрији. Члан је Економског савета Развојне агенције Србије. Обављао је  функцију председника Управног одбора Агенције за страна улагања и промоцију извоза (SIEPA).

Стручњак је за српско - немачке односе и комуникације и један од оснивача и члан УО Форума Србија-Немачка.

Рођен је 1. јуна 1977. године у Београду. Школовао се у Немачкој, где је 2001. дипломирао на Академији за маркетиншке комуникације у Франкфурту.

Од 2003. до доласка у Привредну комору Србије, радио је у Амбасади Немачке у Београду – готово деценију као портпарол Амбасаде. Био је и координатор немачке медијске куће Deutsche Welle за Србију и Црну Гору и координатор програма и саветник за политичка питања и комуникације при Фондацији Конрад Аденауер у Београду.

Говори немачки и енглески.

Rasim Ljajić

Расим Љајић
Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација

Расим Љајић је рођен 28. јануара 1964. у Новом Пазару где је завршио основну школу и гимназију. Медицински факултет завршио је у Сарајеву.

У периоду од 1989. до 2000. године радио је као новинар за бројне дневне и периодичне листове на простору бивше СФРЈ.

После петооктобарских промена изабран је за министра за националне и етничке заједнице у Влади СРЈ.

После избијања кризе на југу Србије, у децембру 2000. године обављао је функцију потпредседника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Од септембра 2005. године до јула 2008. био је председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

У августу 2001. године именован је за потпредседника Координационог центра за Косово и Метохију.

Након потписивања Београдског споразума марта 2003. године изабран је за министра за људска и мањинска права у Савету министара СЦГ. У периоду од 2003. до 2006. године обављао је дужност копредседника Мешовитог комитета за економску сарадњу са арапским земљама.

Од јула 2004. председник је Националног савета за сарадњу са МКТЈ, а од јула 2006. координатор за спровођење Акционог плана за завршетак сарадње са МКТЈ. Недељник Време прогласио га је за личност 2004. године, а Европски покрет у Србији доделио му је признање Најевропљанин за област политике у 2005. години.

На седници Народне скупштине одржаној 15. маја 2007. изабран је за министра рада и социјалне политике у Влади Републике Србије. На исту функцију изабран је на седници Народне скупштине која је одржана 8. јула 2008. године.

За потпредседника Владе републике Србије и министра за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације изабран је на седници Скупштине Србије 27. јула 2012. године.

На седници Скупштине Србије одржаној 27. априла 2014. године поново je изабран за потпредседника Владе Републике Србије и министра трговине, туризма и телекомуникација.

Ожењен је и има двоје деце.

Goran Knežević

Горан Кнежевић
министар привреде у Влади Републике Србије

Рођен је 1957. године у Банатском Карловцу. Основну и средњу школу завршио је у Зрењанину, а дипломирао на Економском факултету у Београду.

Од 1983. до 1990. године радио је у Комбинату „Серво Михаљ Зрењанин“, а од 1990. до 2000. године обављао функцију генералног директора компаније „Серво Михаљ Турист“.

Био је председник Извршног одбора СО Зрењанин и посланик у Народној скупштини Републике Србије. Од 2004. до 2009. године био је на функцији председника Општине Зрењанин, након чега и први градоначелник Зрењанина.

Као градоначелник Зрењанина био је добитник престижног признања „Градоначелник с визијом“ као најбољи лидер једне локалне самоуправе у Србији, док је Зрењанин истовремено проглашен „Градом будућности“.

Активно се бавио спортом као кошаркаш зрењанинског „Комбината Серво Михаљ“, новосадске „Војводине“ и београдског „Партизана“.

Од 2005. до 2006. године обављао је функцију председника Кошаркашког савеза Србије и Црне Горе.

Био је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије од јула 2012. до септембра 2013. године.

Обављао је посао саветника генералног директора НИС а.д. Нови Сад од октобра 2013. до краја јуна 2014. године, када је именован на функцију члана Одбора директора НИС а.д. Нови Сад.

Члан је Српске напредне странке.

За министра привреде изабран 11. августа 2016. године.

dr Goran Petković

др Горан Петковић
професор Економског факултета у Београду

Горан Петковић је редовни професор на предметима из области трговинског менаџмента и трговинског маркетинга на Економском факултету, Универзитета у Београду. Бави се педагошким радом, истраживањем и саветодавним услугама у областима малопродаје, дистрибуције, продаје и управљања продајом. 

Аутор је књига “Позиционирање трговинских предузећа” и “Модели за доношење одлука у трговини”. Такође, појављује се и као коаутор неколико књига, међу којима су и “Канали маркетинга” (са С.Ловретом и Ј.Кончар), “Продаја и менаџмент продаје” (са С. Ловретом и Н. Јанићијевићем), “Менаџмент односа са купцима” (са Ловретом, Берманом, Црнковићем, Вељковићем и Богетићем), “Трговински маркетинг” (са С. Ловретом), итд. 

Члан је Савета Универзитета у Београду, а обављао је и дужности продекана за наставу Економског факултета у Београду, као и члана и председника Савета Економског факултета. Као консултант, био је ангажован на бројним пројектима, од којих се издвајају: “Стратегија развоја туризма Србије”, “Колико кошта да водите бизнис у Србији”, “Конкурентност привреде Србије”, итд. 

У Влади Републике Србије, обављао је дужност државног секретара задуженог за ресор туризма у три мандата, покривајући ову област у периоду од 2007. до 2013. године.

dr Saša Veljković

др Саша Вељковић
професор Економског факултета у Београду

Др Саша Вељковић је запослен на Економском факултету, Универзитета у Београду, у звању редовног професора. На основним студијама предаје предмете Маркетинг и Маркетинг услуга, а на мастер студијама предмете Бренд менаџмент и Директни маркетинг, као и Менаџмент продаје и односа са купцима. На докторским студијама Економског факултета је ангажован на извођењу наставе на предмету Маркетинг 1Д. На Факултету је био ангажован и ван наставе: члан Колегијума (2002-2004), члан Савета Економског факултета (2006-2009), Руководилац Центра за перманентно стручно усавршавање (2008-2015), председник и члан више комисија Економског факултета.

Стекао је значајно практично искуство у сарадњи са организацијама и компанијама из различитих области. Руководио је или учествовао у изради преко 40 пројеката у области маркетинга, маркетинга услуга, истраживања тржишта, бренд менаџмента, стратегијског маркетинга итд. Иновационе курсеве и предавања компанијама и организацијама држао је преко 70 пута. Има богато консултантско искуство, како у предузећима, тако и кроз сарадњу са институцијама и организацијама

Активан је члан више пословних и научних удружења и аутор већег броја стручних и научних радова, међу којима је и неколико уџбеника и монографија, између осталог и награђивана књига „Бренд менаџмент у савременим тржишним условима“.

Саша Вељковић је укључен у пројекат „Најбоље из Србије” од самог почетка. Његов допринос је нарочито значајан у погледу методологије, али и у другим стручним аспектима ове акције.

Vera Vida

Вера Вида
председница УО Центра потрошача Србије

Председница је Центра потрошача Србије, ЦЕПС-а. По занимању дипл. правник. Заштитом потрошача бави се од 2006. године. Била је председница Удружења потрошача Јужног Баната и потпредседница Центра за едукацију и заштиту потрошача Београд. 

Од 2008. године налази се на челу Центра потрошача Сбије, савеза који у свом саставу има 16 удружења за заштиту потрошача. Члан је Националног савета за заштиту потрошача и председница Савета потрошача, председница свих евидентираних удружења потрошача. Током свог бављења заштитом потрошача учествовала на бројни едукацијама у Бриселу, студијским путовањима и посетама удружења потрошача, Аустрији, Немачкој, Турској, Словенији, Грчкој... које је организовало Министарство надлежно за заштиту потрошача. Активно учествовала у доношењу Закона о заштити потрошача. Члан је бројних комисија и тела која се баве безбедношћу производа.

Anđelko Trpković

Anđelko Trpković
извршни директор "Publicis One"

Публицис Оне је део Публицис Групе једног од глобалних лидера у области маркетинга, комуникације и бизнис трансформације. Публицис Оне у Србији послује кроз креативне агенције Лео Бурнетт, Публицис, Саатчи&Саатчи и медијске агенције Зенит, Старцом и ФМX. Ове агенције у свом раду пружају услуге за више од 50 најзначајнијих светских и домаћих брандова. Са 116 стално запослених и великим бројем ангажованих сарадника Публицис Оне Србије је највећа маркетиншка компанија у земљи. Квалитет свог рада компанија је доказала и чињеницом да је најнаграђиванија агенција у земљи на светским и регионалним фестивалима у последњој деценији.

Анђелко Трпковић је већ 18 година у бизнису комуникације и маркетинга. Крајем 90-тих година био је активно укључен у политички живот Србије. У својој професионалној каријери обављао је дужности директора маркетинга Војвођанске банке, генералног директора Београдског сајма а протеклих шест година је на позицији извршног директора Публицис Оне у Србији. Током година награђиван је са више пословних признања, као и посебном наградом у анкети новинара за најбољу комуникацију са медијима.

Dragan Bujošević

Драган Бујошевић
генерални директор "РТС"

Драган Бујошевић је рођен у Београду 1954. године. Дипломирао је на Факултету политичких наука, смер новинарство. Био је главни уредник Европљанина и Политике, а радио је и у НИН-у као новинар и заменик главног уредника. За генереланог директора РТС-а изабран је 5. маја 2015. године.

Добитник је бројних награда: Годишње награде Политике, Награде "Дуда Тимотијевић" за унапређење ТВ новинарства 2001, Награде БК фондације за новинарство и публицистику 2002. године, Награде "Сташа Маринковић" листа Данас за аналитичко новинарство 2008. године.

Објавио је књигу "Пети октобар – 24 часа преврата".

Ratko Dmitrović

Ратко Дмитровић
генерални директор "Новости"

Радомир Ратко Дмитровић рођен је 1958. године, у Комоговини, општина Костајница, данашња Хрватска. Гимназију је завршио у Костајници, а право и новинарство студирао у Београду и Загребу. Од средине осамдесетих био је дописник  дневног листа Политика и стални сарадник недељнка НИН из Загреба. Крајем 1991. године прелази на РТС, на место коментатора, где се задржава до почетка 1994. године. Тада покреће недељник Аргумент чији је главни уредник све до бомбардовања Србије, 1999. године. После октобарских промена једно време радио је као саветник потпредседника Владе Србије, Небојше Човића и шеф Информативне службе Владе Србије, за Косово и Метохију. Године 1997 преузима место главног уредника дневног листа Вести, са седиштем у Франкфурту а у мају 2013. године долази на чело Компаније Новости, где је генерални директор и главни уредник свих издања.

Објавио је роман "Бележница професора Мишковића" и  публицистичку књигу "Крст на крижу". Живи у Београду. Има две кћерке.

Ivana Lakić

Ивана Лакић
главни и одговорни уредник "BizLife"

Ивана Лакић је главни и одговорни уредник BizLife-а, најпосећеније пословне платформе која у свом саставу поседује портал, магазин и бави се организацијом  конференција и пословних догађаја. Завршила је мастер на Факултету организационих наука у Београду, на одсеку Односи с јавношћу и маркетинг менаџмент.

Већ више од десет година је у бизнису комуникација и маркетинга у различитим областима, а BizLife-у се прикључила на самом почетку рада ове медијске куће, пре пет година.

Посебно је посвећена развоју дигиталних канала комуникације традиционалних медија, цонтент маркетинга и нативе адвертајзинга. Кроз различите теме, едукативне и информативне чланке промовише предузетништво и менаџерску струку.

 

 

 

ОРГАНИЗАТОРИ

 

 

Контактирајте нас и пратите на друштвеним мрежама.

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Invalid email address.
Please type your full name.